perjantai 8. tammikuuta 2021

Broilerikeitto ja kurkkunäkkärit

 

Tehtäiskö taas ruokaa? Tämä broilerikeitto saanut ruokailijoilta kehuja ja maistuu se hyvältä omassakin suussa! Teen tätä aina ison kattilallisen (suuremman kuin tämä ohje), josta riittää toiseen, kolmanteenkin kertaan syötävää.

Broilerikeitto

Näistä aineksista keitto syntyy:

1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
1 rkl kurkumaa, 1 rkl inkivääriä (tuoretta tai purkkimaustetta)
400 g maustamatonta broileria
n. 1,2 l vettä
kanaliemikuutio
1 tlk (400 g) kookosmaitoa
mustapippuria, suolaa
150 g nuudeleita
150 g pinaattia
1 punainen chili

Ja näin keitto tehdään:

Pilko broileri ja juurekset pieniksi. Paista ja mausta broilerit. Laita kattilaan öljyä. lisää juurekset. Kääntele niitä öljyssä ja mausta kurkumalla ja suolalla.  Lisää kattilaan vesi ja kanaliemikuutio. Keitä n. 10 minuuttia. Lisää kookosmaito, mustapippuri, paistetut broilerit ja pinaattisilppu. Keitän nuudelit erikseen melkein kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Pilkon ne kattilassa saksilla syömisen helpottamiseksi ja lisään keittoon. Tarkista keiton maku. Lisää lopuksi hienonnettu punainen chili.

 

Keiton seuraksi sopivat hyvin nämä näkkärit. Sivelin näkkileivät hieman margariinilla ja sinapilla. Päälle juustoviipale ja kurkkua. Kurkut otin kiposta, jossa niiden päälle oli laitettu hieman suolaa ja tilliä.
 
Ostan pinaattia usein isossa pussissa ja pakastan sen. Siitä saa mukavasti lisättyä ruokiin. Jäinen pinaatti murskautuu helposti sormissa, mutta pitää olla nopea! Pinaatti sulaa sukkelasti.

16 kommenttia:

  1. Tuo keittosi menee heti kokeiluun, on tuttuja aineksia, ja voi tehdä gluteenittomana. Kiitti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että löysit itsellesi passelin reseptin!

      Poista
  2. Proileri keittoa minäkin teen mutta en ihan tällä ohjeella. Mutta kiitos menee minullakin kokeiluun koska teen joka viikko jotain keittoa viikonlopuksi päiväsyömiseksi kun käymme tai olemme mökillä. Ja teen sitä myös ainakin kahdelle päivälle joskus kolmelle. Tässä on sellaisia aineksia mitä en ole koskaan käyttänyt muunmuassa nuudelit. Eikö näitä ole eri makuja? mitä tässä keitossa on käytetty. Onko chili kuinka tulista sinulla tässä. No minä kuitenkin laitan vähemmän tulista, vatsa ei kestä tulisia ruokia 🤗😁 ja kookosmaitoa en ole koskaan käyttänyt keitossa. Pinaattia minäkin ostan joskus valmiiksi pakasteena, niitä on mukavia annospalleroita pussissa. Pitää kertoa jos muistan kun olen kokeillut. Nyt tänään teen jauhelihakeittoa lauantai ja sunnuntai päiväksi. Hyvää loppuviikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä käytän yleensa munanuudelia. Se on ihan hyvää. Alkuperäisessä ohjeessa niitä ei suinkaan pilkottu saksilla eikä keitetty erikseen. Ihan käytännön syistä tämä minulla:nuudelit helposti imevät keitosta liemen ja sitä en halua. Saksilla pilkkominen taas helpottaa syöntiä. Nuudelit tuppaavat roikkumaan pitkin leukaa, jos ovat pitkiä:) Chili on sellaista chilipaprikan nimellä myytävää, joka on medium-asteista. Sitähän ei tarvitse laittaa kuin vähän vain tai jättää kokonaan pois.

      Poista
  3. Hyviltä näyttävät sekä keitto että näkkärileivät.

    VastaaPoista
  4. Tuli näläkä :D Vois vaikka kokeella. Joku uus keitto pitääs ajaa sisälle, jota isäntäki suastuus syämähän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on ainakin maukas ja vieraanikin ovat tykänneet ja halunneet reseptin. Isäntää varten voisi jättää vaikka chilin pois, jos kovasti erikoisia makuja pelkää. Koulutukseen isäntä vaan!

      Poista
  5. Kiitos taas reseptistäsi! On kiva kokeilla tätä, keitot ovat meillä usein pöydässä, varsinkin jos kahdestaan syömme.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keitot ovat kiva ruoka, kun voi tehdä valmiiksi jos vieraitakin tulossa. Tämä sopii myös vierastarjottavaksi, kun ei ole ihan perus.

      Poista
  6. Näyttää herkulliselle keitolle ja kurkkunäkkäreille 💚 Kiitos reseptistä!

    VastaaPoista
  7. Hyvältä näyttää, on varmasti herkullista. Kiitos reseptistä. Mukavaa tammikuun jatkoa!

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!