tiistai 31. toukokuuta 2011

Kasvakaa pensaat, kasvakaa!


Sääkukka purkissa

Käydessäni kasviostoksilla näin kaupassa tällaisen kukan. Hyllyn reunassa luki, että se olisi sääkukka. En ollut kuullutkaan. Se sopi väriltään etupihallemme. Laitoin senkin ruukkuun. Kaikki kukkani ovat  ruukuissa.

Japanilaispihan rakentaminen on edistynyt pienen askeleen verran: pihalla odottaa antiikkikivi- ym kivikasoja ja soraa, että joku niitä paikoilleen asettelisi. Etupihalle lisättiinkin jo kivetystä.

Pihamme on näin kesällä aika paahteinen. Varjopaikkoja ei juurikaan ole. Täytyy toivoa, että kasvit pärjäävät.

Toivon pihaamme ympäröivän pensasaidan nopeaa kasvua. Ympärillä olevilta pihoilta siintää turhan selvästi kolme karsean näköistä tramboliinia. Onneksi naapureiden puut hieman peittävät noita hirvittävän näköisiä hökötyksiä, kun omista pensaistamme ei vielä näkösuojaksi ole.

5 kommenttia:

 1. Oletko varma että oli sääkukka, minusta tuo on vaaleanpunainen päivänkakkara...ajattelin vaan, että miusta tuo ei ole sääkukka/tähtisilmä, oliskohan menneet nimikyltit sekaisin. Käyppä kattomassa jossain vaiheessa mun blogissa, yritän laittaa sinne sääkukan kuvan. mulla on niitä useampia, kun ihanstuin siihen.
  On tuokin nätti, eikö vaan, kauniin värinen.

  VastaaPoista
 2. Tuija: En ole ollenkaan varma. Nimikyltti oli noiden edessä. Saattoi olla kukat väärässä paikassa tai sitten kyltti. Käyn katsomassa sulta kukan kuvan.

  VastaaPoista
 3. Vilma, laitoin tuohon sivupalkkiin oikealle, siinä on muitakin kukkia, mutta se on se lila siinä keskellä. Koetan laittaa vaikka seuraavaan postuakseen noista sääkukista, ne on älyttömän ihania ja niissä on se erikoisuus,että ne menevät ihan suppuun yöksi, nukkumaan...:)
  Leppoisaa helatorstaita!

  VastaaPoista
 4. Tuija, kävinkin jo katsomassa oikeita sääkukan kuvia.

  VastaaPoista
 5. Vilma, se sääkukka on tosi kiva ja niitä on useamman värisiä, minä olen viehättynyt siihen tummaan lilaan..
  Kiva lintujen kylpypaikka, miulla on kanssa, mutta enpä niiden olen juurikaan nähnyt siinä kylpevän :) taitaa olla meidän eläintenystävien toiveajattelua, että siihen tulisivat..hih.hih..mutta saahan sitä toivoa, ja olisihan se mukavaa, jos siihen joskus lintu tulisi.

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!