keskiviikko 29. elokuuta 2012

Astinkivet - mikä etäisyys?


Pihassani kiemurtaa kaksikin kivipolkua. Kumpikaan niistä ei ole valmis, koska ne ovat hakeneet paikkaansa. Näitä kuvan kiviä en ole edes upottanut vielä.

KYSYMYS: onko olemassa jotain suositusta, kuinka kaukana kivet pitäisi olla toisistaan? Tarkoitan sitä, että niillä olisi luontevaa kävellä.

Toinen polku (alakuva) on keskeneräisenä ollut jo käytössä. Niihin kiviin eivät askeleet oikein sovi enkä ole upottanut kiviä kunnolla. Pikku koirani käyttää niitä kyllä! Näyttää hassulta, kun se yrittää kävellä niillä luontevasti. No, en mitota niitä nyt koiralle vaan ihmiselle. Voinhan tietty kokeilla kävellä ja joku toinen laittaa merkit, mihin jalkani osuu.


PS Mies tekee taas pihassa töitä :) :) :) :) :) :)
Valmistumassa on pystypuut muurin viereen pergolan tyyliin. Pergola se ei ole, mutta en tiedä mikä. Näytän kuvan, kunhan se on valmis. Voi että!

10 kommenttia:

 1. Muistaakseni on olemassa joku suositus sekä portaisiin että tuollaisiin astinkiviin, jotakin 30-40 cm:n luokkaa. Itse ottaisin tosiaan mitan normaalista askeltamisesta, hyvinhän tuohon soraan jääkin jalan painauma mistä sitä voi mitata.
  Kivan näköistä tulee!

  VastaaPoista
 2. Minäkin ottaisin mittaa normaalista askeltamisesta.

  Meillä oli omassa pihassa useamman kesää askelkivet nurmikolla ja huomasin, että kannattaa tarkasti valita myös linja mihin ne asettelee, että se on luonteva kulkusuunta (juuri se, mihin kulkupolku muodostuu). Tänä kesänä otin kivet pois, ettei mies huomaisi, kuinka nurmikko on kutistunut minun istutusteni tieltä, D!

  VastaaPoista
 3. Omassa pihassani olen päässyt hyvään lopputulokseen asettamalla ensin pari kolme laattaa siten, että kävellessä jalka luontevasti osuu suunnilleen keskelle laattaa.
  Kun sopiva askelväli on löytynyt loput laatat olen sitten mitannut ensimmäisten laattojen askelvälin mukaan.
  Jos haluat polun kaartuvan kauniisti, voit asettaa esimerkiksi paksun köyden maahan ja sitä apuna käyttäen suunnitella haluamasi polun muodon.
  Tärkeää on, että asetat kivet tukevasti paikoilleen siten, etteivät ne pääse keikumaan niille astuttaessa.
  Kruunuvuokko

  VastaaPoista
 4. Saila: Minäkin muistan kuulleeni jotain 40 sentistä, mutta en ole varma. Täytyy kokeilla askeleilla.

  VastaaPoista
 5. Sussi: Niin kai se on tehtävä. Meillä toinen polku on ollut koekäytössä jo jonkin aikaa, joten tiedän missä polun pitää kulkea.

  VastaaPoista
 6. Kruunuvuokko: Tällä hetkellä toisen polun kivet on huonosti aseteltu ovathan ne tilapäisesti siinä. Jotkut keikkuvat ja toisissa törottaa yksi kulma ylempänä.

  VastaaPoista
 7. Ompa sinulla siellä paljon kauniita kiviä ja voin vain kuvitella kun olette kivet upottaneet maahan ja pääsette niillä astelemaan polkua pitkin ja nauttimaan pihan kauneudesta.
  Ja vielä odotettavissa pystypuiden tunnelman luojaa...
  tulehan vetäisemään hihasta niin tulen katsomaan:)

  VastaaPoista
 8. Sirkka: Sinä se osasit kuvailla ihanasti taas tuonkin asian.

  VastaaPoista
 9. Minäkin sanoisin, että jos niiden nyt antaa olla jonkun aikaa laittamatta sen kummemmin niitä paikoilleen, niin varmaan pikkuhiljaa huomaatte oikeat kohdat.Eikö?
  Sirkka on niin ihana<3

  VastaaPoista
 10. Tuija: toiset ovat olleet paikallaan jo pitkään ja todettu, etteivät ole oikeissa paikoissa.

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!