maanantai 25. elokuuta 2014

Piipahdus etupihalle


Etupihan istutukset ovat jo hieman alkaneet kasvaa eivätkä ole enää taimia. Kärsimättömänä ihmisenä tuntui, että tämä taimiaika kesti ja kesti. Etupihan materiaalivalinta, kivituhka, oli virhe. Sitä saisi lanata ihan jatkuvasti, kun siihen kerääntyy rikkaruohoja. Materiaali tullaan vaihtamaan paljon karkeampaan soraan ja alle tulee suodatinkangas. Kuvassa kukkivat makkaratikkukukat, jotka tein viime vuonna.


Kaivonkannen peittämiseksi istutettu rohtokataja on voimissaan ja täyttää tehtävänsä.Tontin kulmassa on hassu mutka. Rakentaja kysyi aikanaan, että kai me oikaistaan tuo? No, ei oikaista, vastasin. Tontin raja tekee oikeasti tuon mutkan. Ja minä tykkään oudoista jutuista. Mutkassa kasvaa tuija, jolle alkaa tulla hieman ahdasta. Mutta ei se mitään. Leikataan vähän pensasta.


Kivirenkaiden ympäröimät vuorimännytkin voivat hyvin. Kuvasta ilmenee hyvin myös se seikka, että rouva ei ole ollut paljoakaan paikalla kitkemishommissa...Sisäänkäynnin kulmauksessa riippahernepensas kasvattaa oksiaan. 


 Hernepensaan vierelle, kivien päälle laitoin tekemäni betonivadin.Koska kukkien hoito etänä on melko vaikeaa, kasvaa minulla etukuistilla tällaiset kukat. Ei tarvitse kastella.

Ei siis kukkapenkkejä etupihallakaan? No, ei. Eikä tule. Minulla on oma linjani näissä piha-asioissa. Se jakaa mielipiteitä. Mutta kaikkienhan ei tarvitse tehdä samanlaista, eihän?

9 kommenttia:

Sussi kirjoitti...

Ei kaikilla tarvitse kukkia. Havut, kivet ja upeat koristeet tekevät pihastasi kauniin ja samalla tunnelma on hyvin tasapainoinen ja rauhoittava. Tykkään!

Vilma kirjoitti...

Sussi:kiva, jos tykkäät!

Elämää Onnenpähkinässä kirjoitti...

Persoonalliset pihat ovat parhaita eikä yleisen tavan vuoksi kukkapenkkiä kannata perustaa.

Meillä kivituhka päällystettiin koko pihan osalta betonikivillä, kun korkokengillä kivituhkassa ei ollut kiva kävellä.

Sametti Hortensia kirjoitti...

No ei todellakaan tarvitse. Ja sitäpaitsi pihasi on sinun ja teet sillä mitä lystäät :) Ja varsinkin jos ei tykkää kitkemisestä niin helpommalla kyllä pääsee.

Suosittelen muuten lämpimästi singeliä, mukavan pehmoista vaikka paljainkin varpain ja rikkaruohot eivät tunnu kovin paljoa viihtyvän.

Maarit kirjoitti...

Jokainen tekee oman maun mukaan! Havut ovat minunkin lemppareita, mutta tykkään myös värikkäistä kukista:) Upeita ja elinvoimaisia havuja on pihallasi. Hienot nuo makkaratikkukukat!

Vilma kirjoitti...

Onnenpähkinä:olen omien polkujeni kulkija. Pihani eroaa kaikista muista ympäristön pihoista.

Vilma kirjoitti...

Samettihortensia:singeliä varmaan tulee meillekin. Kivituhka ei ole yhtään kiva

Vilma kirjoitti...

Maarit:olen ihan havufriikki. Eilenkin ostin taas yhden lisää. Makkaratikkukukat ovat ihan nimensä veroiset:makkaratikuista tehdyt.

Tuta kirjoitti...

Todella kaunista.. minä tykkään ja nuo betonityöt on mahtavia:)