perjantai 31. lokakuuta 2014

Käväisin pihalla


Tihkusateisten päivien jälkeen tuntui kivalta, kun aurinko paistoi. Tosin käy minulle tihkusadekin, onhan mulla kumisaappaat ja sadetakki! Kesällä pihalla olleet muurahaiset olen siirtänyt terassille seinän viereen lumelta suojaan. Siinä ne ottivat aurinkoa!


Aurinkoa otti myös raulalankalintu samaisella terassilla. Alla olevan laatikon päälle laitoin muovin, ettei lunta mene sisään.


Viime päivät ovat olleet hyvin tuulisia. Jo moneen kertaan haravoimani, lakaisemani ja imuroimani (lehtipuhallin/imuri) piha oli taas kuin mitään ei olisi tehty! Vaikka meillä ei ole lehtipuita, naapureissa sitäkin enemmän. Tuulen tuivertaessa lehdet tulevat pihaamme. Talon päädyssä on autopaikat vieraille. Autopaikkojen asfalttialueen olen siivonnut jo monta kertaa. Syyllinen sotkuun on tuulen lisäksi eräs karvainen kaveri. Tämä vikkelä otus oli juuri taas tekemässä sotkuja naapurin kuusessa, kun otin alla olevan kuvan. Orava oli niin nopea, etten saanut sitä oikein kuvatuksi. Jossain kuvassa näkyi vain vaalea maha, jossain häntä, jossain vain tyhjä oksa. Mutta annan sille sotkemisen anteeksi, koska se on suloinen.


Hyvää viikonvaihdetta teille! Nyt lähden tekemään omena/taatelikakkua.

16 kommenttia:

Elämää Onnenpähkinässä kirjoitti...

Nuo muurahaiset ovat terassillakin kivat :)
Minulla on tänään tarkoitus viimeisen kerran tältä syksyltä imuroida kivetyksiltä lehdet. Mistä niitä aina vaan riittääkin!

Tylsä Mörökölli kirjoitti...

Kivoja rautalankahäässäköitä sun pihalla. Nuo viimeksi laittamasi murkut taitavat olla eri, kuin nuo aikaisemmassa postauksessa olevat. Ihana toi lintukin :)

Vilma kirjoitti...

Onnenpähkinä:niin, mistä niitä tulee? Olen katsonut, ettei naapurien puissa ole enää lehtiä. Silti niitä tulee meidän pihaan jostain.

Vilma kirjoitti...

Tylsä Mörökölli:vähän aiemmin laitoin yhden pienen murkun kuvan. Tarkoitit ehkä sitä? Kivoja ovat minunkin mielestäni.

Kahelinkulma kirjoitti...

Eka kuva on kaunis. Silloin harvoin kun aurinko paistaa näkee jotenkin paremmin tuon valon ja varjon leikin!

Sussi kirjoitti...

Ihana on myös tuo rautalankalintu!

Meillä on tuuli kerryttänyt lehtiä sisääntulon eteen ja vaikka joka päivä korjaan ne pois, on seuraavana päivänä sama tilanne...

Cheri kirjoitti...

Ihanat murkku ja rautalintu. Auringon näkeminen piristää mieltä ja antaa energiaa. Meillä on paljon lehtipuita ja olen haravoinut pihan jo neljään kertaan, aina vain ilmestyy uusia lehtiä, mutta loput haravoinnit suoritan vasta keväällä.

Kruunu Vuokko kirjoitti...

Oravalle onkin helppo antaa anteeksi pieni sotkeminen ja vähän suurempikin niin mainio veitikka se on.

Hyvää viikonloppua ja pyhäinpäivää.

Maarit kirjoitti...

Kivat kuvat! Hyvää viikonloppua!

Vilma kirjoitti...

Kahelinkulma:kiitos. Tykkään varjoista!

Vilma kirjoitti...

Sussi:niitä on tosiaan kerääntynyt ulko-oven eteen meilläkin.

Vilma kirjoitti...

Cheri:varmaan minäkin jo luovutan ja palaan keväällä asiaan!

Vilma kirjoitti...

Kruunuvuokko:minusta se on ihana otus, vaikka välillä tuhma kun käy lintujen pesillä.

Vilma kirjoitti...

Maarit:kiitos, samoin sinulle!

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Hyvä kun siirsit muurahaiset talvisuojaan;)
Oravaveijarit keräilee villoja meidän leiksan välikatosta, vievätköhän talvipehmikkeiksi.
Niitä on niin mainio seurailla.

Kyselit rautalangasta blogissani. Meillä päin on kukkakaupoissa (Viherrinki) ainakin myytävänä ko. puupuolassa olevia rautalankoja. Niitä on eri sävyisiäkin. Löysin viimeksi mustan. Hinta 1.50/kpl
Jotkut rautakaupatkin myyvät saman sorttista rautalankaa.
Siitä ruostumisesta: Itse tykkään ruosteisista rautalankasydämistä joita olen ripustellut ulos pienen vaahteran oksille. Pidän vaahteran pienenä leikkaamalla sen joka syksy jotta se pysyy sopivan pienenä. Muutama vuosi sitten tein pieniä sydämiä lasihelmineen ja ne on kestäneet ulkona sateet ja pakkaset. Ne ovat ruostuneet niin älyttömän nätisti ja tuikkivat helmien ansiosta tuulessa viehkeästi.
Lämpöisin ajatuksin, Kaisa

Vilma kirjoitti...

Kaisa:kiitos vastauksesta! Ruosteisetkin ovat kauniita kyllä.