torstai 19. marraskuuta 2015

Marraskuu

Masentaako marraskuu? Minä en ahdistu pimeästä vuodenajasta. Olen keksinyt paljon kaikenlaista tekemistä. Marraskuisena maanantai-iltana taivas näytti kuvien kaltaiselta. Ei huonolta, eihän!

Olen Facebookissa parissakin piharyhmässä. Piha- ja puutarharyhmä on niistä toinen. Toinen on Askartelua puutarhaan ja pihaan. Ryhmissä saa kivoja vinkkejä kotipihaan ja voi esitellä omia kuviaan. Liittykää ihmeessä näihin! Ja tietysti luen myös blogejanne. Nyt siihen on enemmän aikaa kuin kesällä.

Talviaikaan on mukava suunnitella parannuksia niin koti- kuin mökkipihaankin. Teen näitä suunnitelmia oikein paperille. Etsin em. Facebook-ryhmistä ym vinkkejä suunnittelun tueksi. Mieltä virkistävää puuhaa.

 Aurinko pilkahti esiin pieneksi toviksi ja silloin otettiin nämä kuvat.
 Tämä tekemäni rautalankalintu on lojunut maassa pitkän tovin. En oikein tiennyt, mitä sille tekisin. Laitoin sen pergolan verkkoon. Viettäköön talven siinä. Keväällä sitten päätän, mitä teen sille. Heitänkö pois vai löydänkö sille paikan.

Kun talviajan tekemisistä puhuin, niin onhan minulla tekemistä vielä vaikka kuinka koiran pennun kouluttamisessa. Tämä onkin varsin itsenäinen tapaus ja vaatii omistajaltaan enemmän kuin pentu, jolla on enemmän miellyttämisen halua.

Ja teenhän minä aarrekartankin taas! Olen varsin realistinen ihminen, mutta tämä on jo toinen aarrekartta, jonka teen. Se ensimmäinen nimittäin toimi hyvin! Haaveilin silloin elämän muutoksesta, joka sisälsi mm. muuttamisen pääkaupunkiseudulta tänne pikku kaupungin laidalle. Ja sen aarrekartan haaveet ovat toteutuneet! Jospa tämänkin!

12 kommenttia:

Tylsä Mörökölli kirjoitti...

Ei todellakaan ahdista. Jos jokin ahdistaa,niin se, ettei ehdi kaikkea toteuttaa mihin olisi halu. Minusta syksy on just niin kivaa aikaa näperrellä ja tehdä kaikkea sitä mukavaa, mihin kesällä ei ole kiinnostusta. Joka paikassa manipuloidaan ihmisiä masentumaan ja käpertymään sohvan nurkkaan. Jos sinne käpertyy, niin sinnehän mätänee. Mukava, vaikkakin samea päivä taas aluillaan :) Kivat sulle!

Vilma kirjoitti...

Mörökölli:kivaa lukea kirjoitusta, jossa ei valiteta marraskuun ankeutta! Tuntuu, että kaikki valittavat. Kivat myös sulle!

Elämää Onnenpähkinässä kirjoitti...

Kynttilöitä polttamalla ja pikkuvaloja virittämällä saa marraskuun kulumaan. Tuo lintuhan on hyvä tuossa verkossa :-)

Pirjo kirjoitti...

Oikein kiva marraskuu on ollut, tosin nyt alkaa olla jo kosteampaa keliä :)
Itsekin tässä vähän on jo tuumallut miten jatkaa pihapuuhaa keväällä.

Sussi kirjoitti...

Ei ahdista minuakaan. Hämärä rauhoittaa, kirkkailla keleillä saa ihailla tähtiä ja kuuta. Maisema on täynnä kauniita, luonnonläheisiä värejä, aurinko kultaa säteillään...

Vilma kirjoitti...

Onnenpähkinä: kynttilät ovatkin ihani. Ostin juuri paljon lisää.

Vilma kirjoitti...

Pirjo:minäkin olen suunnitellut jo paljon. Olen ottanut mallia sinunkin pihastasi (ne 'tiililaatikot').

Vilma kirjoitti...

Sussi:minä nautin myös tästä 'hämäränhyssy-kaudesta'

Kurjenkello kirjoitti...

Musta tää syksy on ollut hieno! Nyt tietysti on pimeää ja vettä sataa, mutta ei se masenna. Hämäryys on tunnelmallista!

Vilma kirjoitti...

Kurjenkello:ihanaa, että löytyy näitä marraskuun rakastajia muitakin!

Kruunu Vuokko kirjoitti...

Marraskuu ei masenna täälläkään ja pidän kaikista vuodenajoista, mutta senhän sinä tiedätkin jo entuudestaan. Niinkuin tuolla edellä jo mainittiin on nyt se aika vuodesta, jolloin voi tehdä kaikkea kivaa sisätiloissa. Niitä asioita joihin kesällä ei tunnu aikaa löytyvän.
Havuryhmäsi näyttää upealta ja lintusi on mielestäni löytänyt oivan istuskelupaikan.
Mukavaa alkanutta viikonloppua sinulle.

Vilma kirjoitti...

Kruunuvuokko:ilahduttavan monta meitä neljän vuodenajan -tykkääjää tuntuu olevan! Mukavaa viikonvaihdetta myös sinulle!