tiistai 1. joulukuuta 2015

Ensi kesän suunnitelmia - hyönteishotelli


 Tässä hotellirakennus-suunnitelmani.


Olen innosta piukenana suunnitellessani ensi kesän tekemisiä sekä kotipihaan että mökille. Haen netistä kuvia, ideoita ja tietoa. Yksi tällainen ensi kesän projekti on hyönteishotelli mökille. Hyönteishotellit ovat kivan näköisiä ja sopivat mökkipihaan. Lisäksi ne ovat hyödyllisiä.

Olen lukenut, että nämä ötökkäkodit tarjoavat suojapaikat kaikenmaailman öttiäisille. Siellä ne voivat pitää majaa ympäri vuoden ja kasvattaa perhettä. Nämä hotellivieraat hävittävät tuhohyönteisiä, pölyttävät puutarhakasveja ja rikastuttavat lajikirjoa.

Hotellit tulisi sijoittaa sateelta ja tuulelta suojaan mieluummin eteläsuuntaan n, 1-2 metrin korkeudelle. Ne voi ripustaa rakennuksen seinustalle ja puun tai seipäiden varaan.


Mahdollisia hotelliasukkaita ovat: pihtihäntäiset, leppäkertut, harsokorennot, villimehiläiset, petopistiäiset, päiväperhoset. En taida tunnistaa näistä kuin leppäkertut!

Hotellin huonekaluja: kävyt, meriheinä, kuorike,kutterilastu, bambuputket,järviruoko, sammal, tuohi. Koko hotelli hyvä peittää kanaverkolla, etteivät linnut varasta koko kalustoa!


Tällainenkin olisi kiva. Paksuun lautaan maalataan (millä maalilla?) kirjain ja porataan se reikiä täyteen. Tämän voi ripustaa vaikka puun oksalle. Meidän mökkipihassa tuo kirjain olisi K mökin nimen mukaan.

Onko teillä kenelläkään kokemusta hyönteishotellista?

VALOISAA JOULUKUUTA! Valo voi tulla lyhdyistä, kynttilöistä ja muista valoista. Taivaan iso lyhty on melkolailla ollut pimennossa.                                                                                                                                                  

14 kommenttia:

 1. Sinähän olet perustamassa oikein hotelliketjua :) Olen kyllä huomannut, että kaikki rakoset ovat täynnä elämää. Kasvimaan reunan kattotiiliaidanne on oikein jättihotelli, jossa viihdytään kesät talvet. Se on myös sisiliskojen suosiossa.

  VastaaPoista
 2. Cheri: hotelliketju siitä varmasti tuleekin, kun ajattelin tehdä näitä useampia mökkipihaan. Onhan sinullakin jo omasi!

  VastaaPoista
 3. Kylläpä näyttää kivalle! Olen noita nähnyt sekä ostettuina että itsetehtyinä blogeissa ja kaupoissa. Ajattelin sinnitellä ens vuoden puolelle kaiken suunnittelun kanssa......

  VastaaPoista
 4. Pirjo: ainakin nyt olen innoissani tästä-kin. Katsotaan sitten kesällä, mitä saan aikaiseksi.

  VastaaPoista
 5. Maatuska:minulla on suunnitelmat jo hyvässä vauhdissa.

  VastaaPoista
 6. Ja öttimönkiäiset kiittää ♥. Odotellaan kevättä.Varmaan luxushotelli tiedossa, seitsemän tähden ;)
  Voi mikä lumottu puutarha sinulla oikein on. Tämä rautalankalintunen on kuin pyrstötiainen hyönteishakureissullaan.
  Joulun nuuskutteluja sinulle.

  VastaaPoista
 7. Pajupirtin Kaisa:toivottavasti hyödylliset öttiäiset lisääntyvät hotellin myötä! Nuuskutteluja myös sinne teille!

  VastaaPoista
 8. Minulla on hyönteishotelli pihalla, on suosittu, ja kesällä riittää monelaista pörriäistä. Todella hyvä tapa auttaa luontoa.

  Hyvää joulun odotusta!

  VastaaPoista
 9. Hyvin suunniteltu (ja piirretty) on puoliksi tehty!

  VastaaPoista
 10. Sussi:vai on sinulla tällainen käytössä. Minusta ne ovat ihan hauskan näköisiä ja jos ovat vielä hyödyllisiäkin. Hyvää joulun odotusta myös sinulle!

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!