sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Maaliskuisella pihalla käymässä


Aidan vieressä on varjoa ja siellä kivien seassa on vielä lunta, jota vähän sielä poistin. Teen tätä lumien siirtelyä joka kevät! Eihän siinä mitään järkeä ole, mutta onpahan jotain pihapuuhaa ja sulavathan nopeammin.
Suihkulähdealtaan suihkulähde on vielä varastossa. Viiruhelpi on ollut koko talven tuossa. Mahtaako olla elämää vielä tänä keväänä?

Mehitähti-alueeksi kaavailemani on vielä jäässä, koska on kivien suojassa. Pari mehtitähteä siellä on ennestään. Ovatko mahtaneet selvitä talvesta?

Nämä sinikatajat ovat kasvaneet kamalasti. Liiankin paljon! Ensimmäistä kertaa en suojannut niitä kevätauringolta. Joku noista pitänee poistaa. Kai noita pidempiä oksia voisi vähän leikatakin, kun polulle tunkevat?

Tämän ison kiven ehostus jatkuu tulevanakin kesänä! Viime vuonnahan laitoin tuon pienen painanteen reunaan suodatinkankaasta tekemäni pussukan, jossa oli soraa sisällä. Laitoin vielä kiviä siihen päälle. Tarkoitus oli, ettei soransekainen multa valuisi pois. Maksaruoho ja mehikasvit siellä alkoivat kasvaakin. Näyttää sammaltakin olevan. Ajattelin, että teen tänä keväänä samanlaisen virityksen tuohon oikean puoleiseen vielä pienempään kuoppaan. Tästä ns. törkeen ruman kiven ehostuksesta postasin aiemmin.

Lintulauta on vielä paikallaan. Aamulla käydessäni pihalla kuvaamassa tintit siellä kovasti vielä ruokailivat. Tuo rasvapötkylä on ollut varsinkin sinitiasten suosiossa. Ne sellaiset pallon muotoiset eivät meidän lintuja enää paljoakaan kiinnostaneet. Oudot rautalankaviritykset ovat harakoita varten. Näyttävät tyhmiltä, mutta ovat toimivia!  Kuulin ensi kerran mustarastaan laulun! Voi rakas, ihana kuulla!

Etupihalla, joka on pohjoiseen päin on vielä talvisempaa.
 

22 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Kyllä se vielä niin kovin talvista on sielläkin. Lunta ja jäätä paikka paikoin niin paljon, että meinaa lentää pyrstölleen mutta pakko on kuitenkin jo ulkona kiertää ja ihmetellä niitä pieniä pälvipaikkoja ja uskaliaita ensimmäisiä kukkasia. Meille satoi viime yönä kerros uuttakin lunta :(

Kivisen Vilma kirjoitti...

Minna:vai satoi lunta. Ei ole kiva. On meillä vähän lunta vielä pihassa, vaikka on ollut melko aurinkoistakin välillä.

Piparminttu kirjoitti...

Täällä sataa lunta parhaillaan. Ei ollenkaan kiva näky aamulla herätessä! Tuskin se maahan jää, ainakaan pitkäksi aikaa, mutta kaipaan silti aurinkoa.
Mukavia suunnitelmia sinulla pihakierroksella. Kohta pääsee ulos hommiin, ei mene enää montaa viikkoa :)

Kivisen Vilma kirjoitti...

Piparminttu:lumisadetta ei enää kukaan kaipaa! Sulaisipa pian kaikki loputkin.

Ansu/Tuuliannikantuvassa kirjoitti...

Sinulle taitaa tulla puuhakas kesä suunnitelmistasi päätellen. Täällä sataa jotain lumennäköistä vetistä hiutaletta, ihan turhaa.

Kivisen Vilma kirjoitti...

Ansu:tulee juu, paljonkohan saan tehtyä!

Riina kirjoitti...

Täällä maa oli valkea, kun aamulla avasin verhot. Mutta eiköhän se kevät koita meille kaikille ihan pian. Päästään tositoimiin! 😊

Between kirjoitti...

Samaa lumen siirtelyä minäkin harrastan. Sulaa nopeammin ja tuleepa ainakin ulkoiltua kuntoilun merkeissä. Eilen mustarastas lauloi ja muutkin linnut sirkuttivat täydellä teholla. Ihanaa kuultavaa.

Kivisen Vilma kirjoitti...

Riina:voi tylsyys! Sellaisen lumisen kuvan teiltä näinkin!

Kivisen Vilma kirjoitti...

Between:järkevää touhua! Ihanat mustarastaat ja kaikki muutkin laulavaiset!

Navettapiika kirjoitti...

Meillä paistaa siniseltä taivahalta AURINKO! Aika vilipoosta, eikä lumi nii kauhian vauhrikkahasti sula. Viiruhelpi on sitkiä sissi.

Kruunu Vuokko kirjoitti...

Kevään eteneminen näkyy kivasti jo pihallanne.

Kivisen Vilma kirjoitti...

Navettapiika:yöt ovat melko kylmiä, joten etenee siksi varmaan hitaasti tämä kevät. Toivottavasti viiruhelpi on sitkeä.

Kivisen Vilma kirjoitti...

Kruunu VUokko:vähän ainakin.

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Minä löysin tänään ekat leskenlehdet..:)

pioni kirjoitti...

Mää olin tänään lumensiirtohommissa;)
Ja juu, mää ainakin leikkaan käytävälle tunkevaa katajaa, eikä se tykkää siitä huonoa.

Kivisen Vilma kirjoitti...

Hannele-kaima:meillä ei semmoisia vielä.

Kivisen Vilma kirjoitti...

Pioni:siis sinäkin! Täytyy minunkin noita leikata, kun tulevat polulle.

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Heippa Vilma. Samanlaisia pihahöperöitä löytyy meitä muitakin. Hiekkapolkuja on haravoitu päivittäin. Niitä ihastuttavia lumikelloja silitelty tämän tästä. Huhuiltu taivaalle tervetulon toivotukset saapuville joutsenille. Suuniteltu uusia pönttöjä linnuille jne. Kaikkea se kevät teettää😁 p.s. kuvansiirtojuttuja löytyy mun blogista kohdasta kuvansiirto. Sieltä löytyy ohjeet niihin tulostinkuvien siirtoihin, käy tutustumassa jos haluat kokeilla. Voin auttaa jos tulee kysyttävää. Laita vaikka sähköpostia.

Kivisen Vilma kirjoitti...

Pajupirtin Kaisa:kiitos kevätterveisistä!

Tiiu/Puutarhahetki kirjoitti...

Teillä onkin jo keväisen näköistä! Aurinkoista alkanutta viikkoa!

Kivisen Vilma kirjoitti...

Tiiu:ehkä hieman keväisen, mutta ei tarpeeksi! Samoin sinulle!