sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Hotellin asukas


Jaaha! Nyt tuli pieni ongelma, kun tähän hyönteishotelliin muutti isompi asukas, nimittäin harmaasieppo! Talitintit olivat tyhjentäneet tuon vasemmassa yläkulmassa olevan lokeron. Olin jo varannut verkkoa (peittämistä varten) valmiiksi ja ajattelin täyttää lokeron uudelleen, kun huomasin harmaasieppopariskunnan kantavan kalusteita sisään yksiöönsä!

Minun oli tarkoitus alkaa tehdä hyönteishotellin taaksen jonkinmoista keittiöpuutarhaa. Keräsin sinne jo takkaremontissa poistettuja vanhoja tiiliä. Niistä ajattelin tehdä laatikon salaatin ym kasvattamista varten. Nyt tuli tauko tähän projektiin! Päivällä, kun tipsut olivat syömässä kävin äkkiä jotain puuhaamassa edistääkseni keittiöpuutarhaa. Kun hautominen alkaa, on projekti jäässä poikasten lähtöön asti.

Tykkään näistä harmaasiepoista. Niiden taitavaa hyönteisten pyydystämistä on kiva seurata. Niitä on ollut joka kesä mökillä pesimässä.  Viime vuonna pesi mökin seinällä olevan sähkökaapin vieressä. Ajateltiin, että tehdään niille oikeanoppinen harmaasiepon pönttö. No, se pönttö on nyt tyhjä ja sieppo pesii lähellä olevassa hyönteishotellissa! Ymmärrä nyt näitä sitten!
Puukatokseen on punarinta tehnyt pesänsä. Viime vuonna pesi puupinossa. Punarinta on suloinen lintu, kun se puuhastelee pihapiirissä.


Ei liity tähän asiaan mitenkään, mutta katsokaa nyt, mitä Tuuli Annikan tuvassa on keksinyt tehdä vanhoille runkopatjoille: http://tuuliannikantuvassa.blogspot.fi/2017/05/runkopatjan-kierratysvinkki.html

20 kommenttia:

Tiiu/Puutarhahetki kirjoitti...

Voi hassuja harmaasieppoja, viihtyisän pesäpaikan ovat löytäneet!

Kivisen Vilma kirjoitti...

Tiiu:meidän on helppo siepon elämää tuossa kyllä seurata!

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

SIeppo kasoi, että onpa siinä hieno hotelli , taidampa siihen muuttaa..:)

Between kirjoitti...

Sieppo tietää, että kyseessä on hotelli, josta se muuttaa aikanaan pois. Hyvin ehtii kasvimaata tehdä siepon muuton jälkeenkin. Minua huvittaa lintujen oivallukset pesänteossa. Mitä kummallisimpiin paikkoihin ne pesään rakentavat.

Piparminttu kirjoitti...

Suloisia siivekkäitä! Hassu harmaavuokko, hän on selvästi löytänyt nyt hyvän pesäpaikan. Hyönteisbuffet vieressä ja kaikki :)

Sussi kirjoitti...

Onpa mainioita lintuja:) Ihana postaus!

pioni kirjoitti...

Hih, hän halusi vähän erilaisen asunnon:)

Kivisen Vilma kirjoitti...

Hannele-kaima:niinhän tuo teki!

Kivisen Vilma kirjoitti...

Between:niinhän eihän tässä periaatteessa kiire ole, mutta kun olisin halunnut...

Kivisen Vilma kirjoitti...

Piparminttu:ei se ihme kyllä ole yrittänyt hyönteisiä hakea naapurista

Kivisen Vilma kirjoitti...

Sussi:mielenkiintoistahan tuota on seurata

Kivisen Vilma kirjoitti...

Pioni:ja kun ihan häntä varten oli hieno asunto tehty...

Ansu/Tuuliannikantuvassa kirjoitti...

Lintuja on mahtava seurata. Näin viikonloppuna ensimmäistä kertaa, kun telkkä lensi pönttöön. Ensin meni hutiin ja telkkä kopsahti pöntön reunaan ja siitä lampeen. Pönttö on ollut tyhjänä vuosia, mutta nyt saatiin asukas. Kiitos, kun vinkkasit blogistani. Hyviä ideoita saa jakaa.

Kivisen Vilma kirjoitti...

Ansu:meilläkin mökkirannassa ollut vuosia telkänpönttö. Ei kelpaa kellekään. Käyvät siellä keväällä kyllä, mutta eivät pesi.

Nila kirjoitti...

Meillä teki kirjosieppo kerran rivarinpihalla, seinässä olevaan pyykkipoikapussiin pesänsä. Piti ostaa uudet pyykkipojat ja pussi. Ei ne yhtään pelänny vaikka kulku oli aivan vierestä ja pesään näkyi hyvin. Hauskan paikan on myös sinun siepposi valinnut. Mutta harmi hotellia.

Kivisen Vilma kirjoitti...

Nila:ovat nämä 'siipiveikot' niin mainioita!

Pirjo kirjoitti...

Hotelli on selvästi mieleinen ;)

Kivisen Vilma kirjoitti...

Pirjo:niin näyttäis käyneen!

Satu Kukkaiselämää kirjoitti...

Hih, ihana yksiö. Meillä aikoinaan harmaasiepot pesivät tuuletusikkunan raossa. Siitä puuttui pelti ja oli sopiva kolo. Oli kiva seurata poikasten kehitystä ikkunalaudalla.

Kivisen Vilma kirjoitti...

Satu:tämänkin pesään on näköyhteys ikkunasta. Helppo seurata heidän elämäänsä.