sunnuntai 21. huhtikuuta 2019

Harava käteen mökkipihassa!


Mökkipiha lehtiä täysi talven jäljiltä. Järvi vielä rantaa lukuunottamatta jäässä. Välillä ollut erittäin lämpimiä päiviä, vaikka yöllä ollutkin hieman pakkasta.

'Kulkuneuvoni' siinä odottaa kuormaa. Työmaata riittää. Haravointi on terapeuttisinta hommaa ikinä! Missä muussa työssä käden jälki näkyy tätä paremmin? Kun on pitkästä aikaa melkein koko päivän ulkona puuhailemassa on iltaisin aika kypsä tyttö menemään nukkumaan!


Kun on iso piha haravoitavana, siistin aluksi vain polut. Siitä tulee vaikutelma kuin piha olisi siistimpi kuin onkaan! Sen jälkeen aloin siistiä muuta pihaa alue kerrallaan.  Idean saa kopioida!

Pikkutalvio näin vihreä talven jäljiltä. Sille asetettu tavoitteeksi peittää mahdollisimman paljon hankalassa rinteessä. Parhaansa se ainakin yrittää!

Rinnepenkki on etelään päin. Lamoherukka on aikainen vihertäjä.

Akileijan alkuja nousee maasta.

Siirsin pikkusydämen parempaan paikkaan syksyllä. Sieltä ne uudet alut nousevat!

 Malvakin on herännyt. Minulla on niitä kahta erilaista (myski- ja ruusumalva).  Nyt en muista kumpi tässä kohtaa oli.

 Tarhakurjenpolviki yrittää sieltä viime vuotisten oksien alta nähdä taivasta.

Oli pihalla joissakin muissakin kasveissa elämää havaittavissa. Onneksi olen tehnyt kartan kukkapenkeistä tunnistaakseni kasvini! Se on vielä tutkimatta, kun ryhdyin haravointihommiin niin innokkaasti.


Olen kevään aikana kerännyt koiran karvoja siistimisen jäljiltä. Olen jo monena vuonna tuonut niitä tähän kannon päähän. Siitä linnut ne helposti löytävät. Asettelin niitä muihinkin paikkoihin, mutta sieltä niitä ei löydetä. Tämä on hyvä paikka senkin vuoksi, että  näen tämän keittiön ikkunasta. Kiva katsoa, kun linnut käyvät sieltä hakemassa huonekaluja itselleen. Eilen näin sinitiaisen keräävän nokan täyteen poikasille pehmikettä.

32 kommenttia:

 1. Nämä pihahommat ovat todellakin hyvin terapeuttisia, usein niitä tehdessäni en ajattele yhtään mitään - nautin vain! Minullakin on tapana edetä lohko kerrallaan, koko pihaa kerralla en ehtisi tai jaksaisikaan kerralla siivota. Koirankarvat ovat varmasti lämmpin pehmuke pikkupoikasille!

  Oikein kaunista Pääsiäisen aikaa!

  VastaaPoista
 2. Kivipellon Saila:totta puhut! Kerralla haravoiminen täysin mahdotonta!

  VastaaPoista
 3. Sullon varsin toiminnalline pääsiääsenaika. Nii kai monella muullaki puutarhan omistajalla. Ny onki erikoosen hianot säät ja kivasti siälä jo vihertääki. Mukavaa pääsiääsen jatkua!

  VastaaPoista
 4. Keväiset puuhat mökillä ovat jotain sanomattoman ihanaa. Samalla, kun itse siivoilet ihmisten asumuksia, linnut puuhaavat ilo rinnassa omia pesiään. Voi miten avulias oletkaan antaessasi niille lämmintä rakennusmateriaalia:) Meillä nuoriso valtasi mökin pääsiäiseksi, meidän vuoromme on viikon päästä. Ihanaa pääsiäisen jatkoa ja lämpimiä kevätäiviä!

  VastaaPoista
 5. Kevätpuuhat ovat parhautta! Aurinkoista pääsiäisen jatkoa!

  VastaaPoista
 6. Totta että kun päivän ulkona puuhailee, niin illalla maistuu uni. Mikä ihana tunne! Tuollaisen kartan olen minäkin kotipihan kukkapenkeistä tehnyt. Se on kyllä tarpeen ettei vaan vahingossa tule nyppäistyä pois istuttamaansa kasvin alkua luullen sitä rikkaruohoksi.
  Minulla ovat laventelin alut varmaan kuolleet talven aikana, niin harmaata on niiden kohdalla. Annan niiden kuitenkin vielä olla paikoillaan jos sieltä kuitenkin rupeaisi vihreämpää ilmestymään.
  Mukavia kevätpuuhia sinulle!

  VastaaPoista
 7. Hyvin näyttävät kukkasi telvehtineen. Vähän jo vihreää näkyy minunkin pihassa. Mukavaa pääsiäisen jatkoa.

  VastaaPoista
 8. Ihanat kuvat ja siellä on kyllä niin kauniit maisemat! Keväisin pihatyöt on kyllä mukavan rentouttavaa puuhaa, siis jos niitä voi tehdä sillä lailla ilman kiirettä ja nautiskellen:) Leppoisaa pääsiäisen jatkoa❤️

  VastaaPoista
 9. Mukavasti näkyy jo alkuja. Totta, kun siistii kulkureitit, näyttää heti paljon paremmalta.

  VastaaPoista
 10. Siellä näyttää ja tosi mukavalle! Ihailen aina harmoniaa, joka välittyy teidän molemmista pihoista.

  VastaaPoista
 11. Mukavalle vaikuttaa :)
  Meillä mökkikauden aloitus hieman viivästyy. Alunperin piti mennä nyt pääsiäisenä, mutta kotosalla riittääkin nyt puuhaa ;)

  VastaaPoista
 12. Koko talvihan tässä on odotettu puutarhahommiin pääsyä! Haravoiminen muuttuu helposti ahnehtimiseksi - että tuon ja tuon kun saan haravoitua, niin vielä tuonkin nurkan siivoan... Miksiköhän pihalla siivoaminen on tuhannesti hauskempaa kuin sisällä siivoaminen? Iloa kätten työn jäljistä nauttimiseen sinne mökkipihalle!

  VastaaPoista
 13. Haravointi on mukavaa, siihen tulee lopulta himo, ajattelee että vielä tuo kulma ja vielä tuo ja tuo ja sitten onkin haravoitu olkapäät kipeinä puoli tienoota.

  VastaaPoista
 14. Navettapiika:toimintaa on tosiaan ollut ja iltaisin olenkin ollut ihan poikki!

  VastaaPoista
 15. Sirkku:ihana haravoida lintujen laulun säestyksellä. Koiran karvoja on löytynyt lintujen pesistä, kun pönttöjä on siivottu.

  VastaaPoista
 16. Kristiina K:kyllä tuolla olisi ilman karttaa mahdotonta sanoa, mikä on rikkaruoho mikä muu kasvi!

  VastaaPoista
 17. Tuula:ilahduttavan moni on onnistunut talvehtimaan,

  VastaaPoista
 18. Päden paja:haravointi on lempipuuhaani ja nyt sääkin suosii!

  VastaaPoista
 19. Maatuska:olen jo vuosia aloittanut haravoinnin vain alkuun siistimällä kulkureitit.

  VastaaPoista
 20. Sussi:kiitos noista harmonia-kommenteista!

  VastaaPoista
 21. Pirjo:me päästiin onneksi jo nyt aloittamaan, koska tekemistä riittää!

  VastaaPoista
 22. Tita: totta:imurointia inhoan, haravointia rakastan!

  VastaaPoista
 23. Katja:noin juuri! Ei malttaisi lopettaa, vaikka on jo ihan uuvuksissa.

  VastaaPoista
 24. Mukava on haravoo heiluttoo pihalla. Meillä ei vielä piäse haravoimaan, loppuviikosta näillänäkymin. Kovasti on jo noussu kukkapenkkiin kasveja teillä!

  VastaaPoista
 25. Meillä ei pääse vielä haravoimaan kun on niin märkää. Enkä kyllä toisaalta aikonutkaan haravoida. Syksyllä haravoin metsän puolelta karisseet lehdet kukkapenkkeihin ja pensaiden alle ja sinne ne saavatkin maatua. Joistain paikoista jo pääsi silppuamaan viimevuotisia kukkavarsia ja yhdestä penkistä jopa kitkin syksyllä itäneitä rikkaruohoja! Pääsiäisen säät todellakin suosivat tänä vuonna ja lintujen laulua kuunnellessa oli ihana puuhastella ulkona. Puutarhakausi aloitettu! Aurinkoa viikkoosi!

  VastaaPoista
 26. Talven jälkeen kyllä haravointikin maistuu! Ihanan keväiset säät saatiin pihahommiin. Kiva, kun koirankarvat tarjoat linnuille pesävärkeiksi. :)

  VastaaPoista
 27. Ulla:haravointi on niin terapeuttista. Hyvin on moni kasvi noussut ja siitä olen iloinen.

  VastaaPoista
 28. Minna:onhan se järkevää jättää lehtä maatumaan. Minä en haravoinut syksyllä yhtään ja keväällä en malta jättää haravoimatta. Joitakin lehtikasoja kuitenkin jätin maatumaan.

  VastaaPoista
 29. SariHanne:koirankarvat ovat jo vuosia lämmittäneet linnunpoikasia mökkipihassa.

  VastaaPoista
 30. Käy oikein vähän kateeksi sinua, kun pystyt pihaa haravoida. Minä en melkein pysty ulkona edes kävellä ja katsella kevään alkuja. Selkä on niin kipeä etten pysty kuin vähän sisällä kävelllä. No, ensikuun puolessa välissä se leikataan, jospa sitten taas voin hiljalleen tehdä kaikkea.
  Paljon sinulla jo siellä vihersi. Minullakin on tuo lamoherukka,tykkään siitä niin paljon. Minäkin laitoin aina ennen Pyry koiran karvat linnuille, mutta nyt sitä ei leikata kotona, niin en tiedä mitä niille tapahtuu.
  Minusta sinulla on mukava blogi, seuraan sitä. Luulin että olen liittynyt lukijaksi, mutta en ole, joten liityin nyt.
  Tulehan sinäkin käymään aurinkokujalla.
  Oikein lämmintä alkanutta viikkoa.

  VastaaPoista
 31. Aurinkokujalla:harmi, että selkäsi on kipeä juuri nyt, kun pihassa olisi kiva puuhailla!Voithan pyytää Pyryn karvat itsellesi sieltä, missä turkki siistitään. Tervetuloa lukijaksi. Mukava kuulla, että olet seuraaja!

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!