keskiviikko 3. huhtikuuta 2019

Keväääät!!!Se on täällä: lempivuodenaikani kevät!  Keväällä joutsenet tulevat mökkijärvelle hyvin aikaisin. Niiden kailotus kuuluu usein järvellä. Mökkikautta jo ikävä! Muuttolintujen auroja näkynyt taivaalla. Se on näky, joka melkein kurkkua kuristaa!


 Mökkipihan ensimmäiset kukat ovat nämä vuokot. Kuvat viime keväältä. Piha tällä hetkellä vielä melkolailla lumen peittämä pälvikohtia lukuunottamatta.


Kevääseeni kuuluvat myös puutarhaohjelmat, jotka alkoivat televisiossa tosi aikaisin. Tallensin ne ja ensimmäisiä ohjelmia jo katsoinkin.

Räystäiltä tippuu vesi.

Auringon valo yltää sisälle asti luoden valon ja varjon leikkejä.

Tässä jokakeväinen melko järjetön puuhani: lumien siirtely paikasta toiseen. Tämä kuvan terassille levitetty lumikasa hävisi päivässä. Olen tehnyt tätä lumien siirtelyä päivittäin! Ja se on tuottanut tulosta: lumia on enää paksuimmissa kinoksissa muualta jo sulanut.

Kun aurinko on paistanut on kotipihalla ollut tuulen suojassa lämmin. Koirakin on nauttinut terassilla auringossa maatessaan.

Jonkin ajan kuluttua saa taas laittaa nämä mitä hirveimmät mökkipihan työvaatteet päällensä! En halua hyviä vaatteita pitää, kun likaantuvat kuitenkin. Ja pääsee haravoimaan. Siitä tykkään! Ihana katsoa, kun piha vähitellen siistiytyy talven jäljiltä.

Mitä sinun kevääseesi kuuluu? Puutarhaohjelmia? Messuvierailuja?

26 kommenttia:

 1. Tuo lumien siirtely on niin tuttua! Niitä sulatellaan aurinkoisissa paikoissa ja kasoja hajoitellaan. Nyt onneksi enää takapihan nurmikolla on lumipeite. Viikon päästä voi sekin olla historiaa, jos ei uutta tule. Ensi viikonloppuna ostan sen narsissiruukun, vaikka ei se pääsiäiseen asti kestä. Se tuo vaan keväistä iloa sisälle.

  VastaaPoista
 2. Tillariina:ai sinäkin! Minä siirtelen lumikasoja joka kevät. Tuntuuhan se vähän idioottimaiselta, mutta kun on niin malttamaton!

  VastaaPoista
 3. Aika samoja puuhia kuin sinulla kuuluu minunkin kevääseeni. Paitsi lumia ei tarvitse siirrellä, kun niitä ei enää ole. Poikkeuksellisesti haravoimme koko mökkipihan syksyllä, niin että pääsemme vähemmällä nyt. Ulkohuonekalut pitää ottaa ulos kasvihuoneesta ja kasvihuone muutenkin tyhjentää että pääsen sitä pesemään. Mökki pitää myös siivota jotta on mukavampi aloittaa uusi kausi siellä. Tänä kesänä pitäisi maalata mökki. Saa nähdä miten käy, vai siirtyykö taas seuraavalle kesälle. Ei nimittäin ole ihan halpa eikä helppo homma.
  Mukavia kevätpäiviä sinulle!

  VastaaPoista
 4. Kristiina K: Niin, teillä ei varmaan lumia ole. Meillä sitä tuli oikein reippaasti, joten nyt vielä riittää sitä. Minä haravoin aina keväällä. On niin kivaa keväthommaa! Kasvihuonetta ei minulla ole valitettavasti.

  VastaaPoista
 5. Täälä kuulu aamullaki joutsenten huurot. Lunta on viälä, mutta kattelin just, että joitaki kohtia vois jo haravoora tai muuten siivota. Yäpakkaaset ja tuulet o kuivattanu maata tehokkahasti. Ei tuu mitää kauheeta ressukeliä, toivottavasti.

  VastaaPoista
 6. Navettapiika:juu, ne huutavat yölläkin. Yhtään ei häiritse kylläkään.

  VastaaPoista
 7. Minä näin ensimmäiset joutsenet toissapäivänä. Tuli kyllä keväinen olo. Pian muutkin muuttolinnut ovat täällä. Meillä ei vielä ole niin isoja sulapaikkoja, että kinoksia voisi kunnolla levitellä, mutta pikku hiljaa pääsee sitäkin tekemään. Messuille en vielä tänäkään vuonna pääse, mutta puutarhaohjelmia olen silloin tällöin katsellut netistä. Ja taimien kasvamista tulee seurattua myös silmät tarkkana. Aurinkoista keskiviikkoa!

  VastaaPoista
 8. Hih...on se hyvä, että joku muukin harrastaa tuota lumien siirtelyä...mutta on se vaan niin kivaa puuhaa..:)

  VastaaPoista
 9. Minna:sinäkin siis! Kyllä sinä varmaan kohta pääset tositoimiin, kun aurinko paistaa.

  VastaaPoista
 10. Huh, ihan pelästyin, että sinulla kukkivat jo sinivuokot. Kuva olikin viime vuodelta. Tätä vauhtia pian voi sinivuokkojakin odotella, kun aurinko paistaa lämpimästi.
  Hauska kuulla, että muutkin edistävät kevättä lunta siirtelemällä. Kyllä ne kasat sulavat nopeammine, kun niitä vähän auttaa.

  VastaaPoista
 11. Tota mooses lumikasoja pitää hajotella sulamaan, mutta niiden pienten purosten tekeminen on kyllä ihan parasta. Sitten kuivahdettua pääsenkin kulottamaan - se on ihan jännintä huhtikuun puuhaa. Siitä päästäänkin sujuvasti piippojen kyttäilyyn.

  Nyt on vielä hidasta kaikki pihapuuhailu, mutta kasvihuoneen voi pestä ja asentaa valmiiksi odottamaan tomaatin taimien istutusta. Sitten se repeääkin kesäksi, jolloin onkin turkasen kiire kylvää kasvimaata, istuttaa pottuja, kitkeä, kastella ja toistaa kahta viimeistä pakkasiin asti.

  VastaaPoista
 12. Jep. Tänään huomasin ekan piipon ja neliö nurtsia on näkyvissä. Melkein haravoin :D

  VastaaPoista
 13. Puutarhaohjelmia olen katsonu, Puutarhakausi on lemppari tällä hetkellä. Sunnuntainan pääsee messuille ja haravoinnista vasta haaveilen kuten sinäkin.

  VastaaPoista
 14. Between:ei kasva vielä vuokot ei. Yksi ystävä Helsingistä lähetti kuvan pihastaan ja kukkivasta sinivuokosta. Että kyllä ne jossain jo kukkivat.

  VastaaPoista
 15. Tita:lumikasojen siirtely onkin yleisempää kuin luulin! Minä ajattelin olevani harvinaisuus! Tässä vaiheessa pihatyöt ovat ennemmin odottelua, kohta alkaakin sitten aika tohina!

  VastaaPoista
 16. Katja:minäkin olen jonkun puutarhaohjelman jo katsonut, lisää on varastossa odottamassa!

  VastaaPoista
 17. Meilläkin siirrellään ja levitellään lumikasoja siinä toivossa, että sulaisivat nopeammin.:) Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
 18. Tiiu:meitähän on sitten vaikka kuinka monta!

  VastaaPoista
 19. Joutsenten paluu, se on aina yhtä sykähdyttävä.

  VastaaPoista
 20. Sussi:ja kaikkien muidenkin siivekkäiden!

  VastaaPoista
 21. Kyllä nuo samanmoiset puuhat meiltäkin löytyvät, lunta paikasta toiseen, puutarhaohjelmat katsellaan jossain vaiheessa ja messuille mennään huomenna. Kevätkiireet ovat sellaisia positiivisia kiireitä:)

  VastaaPoista
 22. Sirkku:Ovat tosiaan ihan pelkästään positiivisia!

  VastaaPoista
 23. Spring is a wonderful season.
  Beautiful photos.
  Have a nice Sunday
  Maria
  Divagar Sobre Tudo um Pouco

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!