perjantai 12. huhtikuuta 2019

Lapioiden kevääseen!


Talven aikana lunta tuli todella paljon. Tässä pihalla oli vain kapea polku lumivallien keskellä. Joka keväiseen tapaan aloin lapioida lunta sulamaan aurinkoiseen paikkaan. Viikon verran heiluin lapio kädessä päivittäin. Se tuotti tulosta ja vähitellen piha vapautui lumesta kasa kerrallaan.

Tällä hetkellä piha on jäässä vielä tässä varjoisammassa kohdassa. Muualla on lumetonta.

Viiruhelpi siellä aidan vieressä purkissa odottelee jään sulamista. Ihmeesti se tuolta on jo monta kevättä herännyt, vaikkei uskoisi. Toivottavasti tänäkin vuonna. Kasvi on ämpärissä, koska se on kova leviämään.

Mehikasvinurkkaus on vapautunut lumestä. Ei tuolla kuolleelta näytä, jos ei kovin kauniiltakaan! Kevään eteneminen näyttää todellisen tilanteen.

Minulla on muutaman vuoden muurin päällä rautalankakukka-viritykset. Runsas lumi pudotti osan niistä maahan ja väänsi rautalankakukat mutkalle. Mutkat sain suoraksi ja kukat ennalleen. Nyt lienee aika asetella ne jotenkin toisin. Ehkä niiden putoaminen oli vihje?


Tässä kesäisessä kuvassa rautalankakukat kukkivat vielä 'ruukuissaan'.

Yksi ystäväni inhoaa kevättä, koska kaikki on niin rumaa. Minä rakastan kevättä, mutta ystäväni on siinä oikeassa, että ympäristö on vielä aika karun näköistä. Sen nämä kuvanikin todistavat.


Vaihdoin juuri valkoiset, ihanan kepeät lempiverhoni olohuoneeseen.

Kylmän kauden jälkeen lienee lämpimämpää luvassa. Toivottavasti ennuste pitää paikkansa ja me puutarhaihmiset pääsemme tekemään sitä, mistä eniten pidämme!

28 kommenttia:

 1. Kevät on siitä mukava, että tuo karuus kestää lopultakin niin vähän aikaa. Ja se on niin täynnä odotusta.

  VastaaPoista
 2. Kevät on voimakasta aikaa niin luonnossa kuin ihmisten mielissä. Minä pidän myös tästä tunteesta kun ajatukset ja tunteet pursuaa energiaa. On lumoavaa katsella kun maa lannistaa roudan ja kasvit pyrkii valoon. Saa nähdä mitä mökillä on tapahtunut viimekäynnin. Verhot minä ompelin mökille uudet ja pitäisi alkaa ikkunanpesuun. Mutta pojanpoika tule maanantai iltaan asti hoitoon silloin pitää olla hänen kanssaan. Lumenluonti paikasta toiseen auttaa kyllä sulamisen kanssa.

  VastaaPoista
 3. Nila:juuri oikein kuvailit! Ikkunanpesu- kääk! En ole aloittanutkaan. Pitäisi skarpata vähän.

  VastaaPoista
 4. Ensin keväällä tosiaan näyttää aika karulta, mutta sitä ei kestä kauan ja sitten onkin kiva seurata kaiken vihertymistä.
  Mökillä oleva viiruhelpini, joka on ruukussa, suorastaan ui vedessä. Tyhjensin veden ja toivon ettei se ottanut nokkiinsa tuosta uinnista :)

  VastaaPoista
 5. A great post! I love your blog < 3
  I am following you and invite you to me
  https://milentry-blog.blogspot.com

  VastaaPoista
 6. Tosi o, ettei ympäristö just ny, näytä kovinkaa hääviltä. Parin viikon päästä, tilanne o toivottavasti jo toisellaane. Ainaki lumeton :)

  VastaaPoista
 7. Navettapiika:ei näytä hääviltä ei, mutta jotenkin somalta kuitenkin!

  VastaaPoista
 8. Kyllähän nyt kaikki näyttää niin rumalta, mutta kun sen tietää että kevät tulee ihan varmasti, ei ole vielä ikinä jättänyt tulematta, niin kyllä tämän ajan jaksaa.
  Aurinkoista viikoloppua ja
  tulehan käymään kylässä aurinkokujallakin.

  VastaaPoista
 9. Toivotaan tosiaan lämmintä, niin pääsemme pihailemaan.

  VastaaPoista
 10. Aurinkokujalla:Eihän tämä rumuus haittaa ollenkaan!

  VastaaPoista
 11. Kristiina K:ai, sullakin on viiruhelpi vesikasvina! Minulla on aina selvinnyt.

  VastaaPoista
 12. Usein keväällä tuntuu ja näyttää että tuleeko tästä mitään, mutta kun ensimmäiset piipot pilkistää, toivo palaa.
  Minäkin aikaisemmin lapioin etupihan varjopuolelta lumikasaa pienemmäksi, nyt en enää.

  VastaaPoista
 13. Minäkin pääsin tänään vihdoin pienentelemään kunnolla lumikasoja. Vielä ei ollut juurikaan lumettomia kohtia, mihin lunta olisi voinut viskellä sulamaan, mutta lapioin kukkapenkkien päältä lunta nurmikon kohdalle. Isäntä on vähän laiskanpuoleinen nurmikonleikkaaja, joten ihan hyvä vain, jos nurmi vapautuu lumesta vähän myöhemmin :D Vaikka viikolla sataneet lumet harmittivatkin, niin oli niistä se hyöty, että alle jääneet vanhat kinokset olivat kummasti pehmentyneet. Keväisin on kyllä hetken aikaa vähän ruman näköistä, mutta yllättävän nopeasti maa alkaa vihertyä ja se onkin kevään parhaita hetkiä. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 14. Kiva kun lumi on jo noin sulanut. Meillä on vielä aikamoiset nietokset. Muutaman viikon päästä pihasi näyttää jo ihan toisenlaiselta. Mukavaa lauantain jatkoa!

  VastaaPoista
 15. Maatuska:toisaalta sitä vehreämpää aikaa on ihana odottaa!

  VastaaPoista
 16. Minna:niin, teillähän sitä lunta vielä riittää! Lämpimämpää tulossa, joten eiköhän nekin saa kyytiä!

  VastaaPoista
 17. Anneli:meiltä pohjoisemmassa lunta lienee ihan toisella lailla. Kesä tulee kaikille kuitenkin!

  VastaaPoista
 18. Ompas siellä lumet suanu kyytii. Meillä vielä paksut penkat, vaan jottain jo penkissä pilikottaa.

  VastaaPoista
 19. Ulla:kyllä teilläkin pian, kun lämpimiä päiviä tulee!

  VastaaPoista
 20. Lapiohommia on tehty täälläkin.:) Varjossa lumi sulaa tosi hitaasti, joten olemme levitelleet sitä aurinkoisempiin kohtiin. Kauniit nuo rautalankakukkasi! Nopeasti kasvu tosiaan lähtee käyntiin, kun kelit lämpenevät, ja pian ulkona jo vihertää kunnolla. Mukavaa pääsiäisviikkoa!

  VastaaPoista
 21. Tiiu:varjossa sulaa tuskastuttavan hitaasti. Ei mene kauaa tosiaan viherrykseen!

  VastaaPoista
 22. Meillä näyttää lumitilanne likipitäen samalta. Varjon puolella sitä riittää ja aurauskasat sulaa hitaammin. Mutta viikonloppuna aloittelin jo kevättöitä puutarhassa, siitä se kausi lähtee! :) Mukavaa pääsiäisviikkoa!

  VastaaPoista
 23. SariHanne:meillä piha on nyt ihan lumeton. Etupihalla on lumityökasoja vielä.Samoin:pihatöitä aloitettu!

  VastaaPoista
 24. Ennustukset ovat näyttäneet toteutuvan ja yhä parempaan suuntaan ollaan menossa. Ei keväällä rumaa ole, ainoastaan väritöntä. Siitä se paras aika sitten alkaa kun väriä alkaa ilmestymään muutamaa krookusta enemmän. Kovin olet ollut ahkera lumen kanssa. Minä edelleen odottelen, että jäljellä olevat kasat suilaisivat omaa aikaansa.

  VastaaPoista
 25. Pihan vuosi:Kevät on paras vuoden aika juuri heräävän luonnon vuoksi!

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!