sunnuntai 23. kesäkuuta 2019

Kivikkopihan pergola


Pergola on kodin kivikkopihan suosikkirakennelmia. Pergolaa reunustaa antiikkikivimuuri. Muurin edessä on istuttamani astinkivet.  Serbiankuusen oksat kurottavat jo astinkivipolulle. Kuuset ovatkin kasvaneet tänä kesänä erityisen paljon.

Tästä heinien takaa otetusta kuvasta näkyy pergolaterassi. Terassin aukosta kasvaa tuija. 

Rakenteissa roikuu bambuinen tuulikello, jonka ostin Vietnamista joitakin vuosia sitten Kirjallisuuden temppelin myymälästä. Pidän tuulikellon kumeasta soinnista.


Tolppien väliin laitettu raudoitusverkko, joka on sopivasti jo ruosteessa.

Ruosteisia ovat myös nämä koristetipuset verkossa.


Tein äskettäin pienen paikan mehikasveille pergolan kulmaukseen. Se on vasta lähtökuopissaan. Sinne istuttamani pari mehikasvia lähtivät heti kasvuun. En viitsi näin kesäkuumilla istutella enempää. Paikka on hyvin aurinkoinen. Ostin puutarhalta marmorimehitähden, jonka jaoin moneen osaan. Yhden osan laitoin kokeeksi tähän. Se on tuo punainen ruusuke. Laitan syksyllä niitä lisää.

28 kommenttia:

 1. Kivet, puupinnat ja ruosteiset rautarakenteet ovat herkullinen kolminaisuus. Harkitut kasvit sopivat tyylikkäästi mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nämä myös minun mieltymyksiäni kuten kuvista näkyy

   Poista
 2. Ihanalta pergola näyttää. Pitkästä aikaa vierailen blogissasi ja ihania kukkasten kuvia muutenkin paljon.

  VastaaPoista
 3. Hienoa! Tämä oli tosi kiva esittely - kiitos sinulle! Itse pohdin kovasti meille tänne sopivia kärhötukia. Hyvää juhannussunnuntaita!

  VastaaPoista
 4. Mehitähdet ovat hauskoja kasveja, minäkin tein tällä viikolle uuden paikan niille, löysin peräkonttikirpparilta sellaista joka tekee vaaleanpunaiset kukat. Kivat nuo ruosteiset verkot ja niiden koristeet.

  VastaaPoista
 5. Kivalta näyttää! Kyllä ruosteinen rautalanka ja harmaat kivet on hyvä yhistelmä. Mehiruusukkeet on sulosia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruosteiset esineet ovat niin paljon hienompia kuin ei-ruosteiset.

   Poista
 6. Minä en viitsi myöskään näin kuumalla tehdä istutuksia mutta heti kohta jos viilenee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sovi helle itselle eikä kasveille. Nythän on viileämpää luvassa.

   Poista
 7. Hillittyilmeisen kivipihan tyyliin sopivaa :) Marmorimehitähti on kaunis. Omani eivät ole kovin hyvävointisia enää, sillä monta niistä kuoli talven aikana. Toivottavasti jäljelle jääneet lisääntyvät kesän mittaan sen verran, että jää "hukkavaraa" ensi talveksi. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 8. Heinät ja mehitähdet ovat uusi innostukseni, saatanpa seuraavaksi innostua kivikkopihasta, kun kuivuus ja kuumuus tuntuvat koko ajan saavan tuskan hien otsalle, kun katselen nuutuvaa pihamaatani. Suurille kiville olenkin jo menettänyt sydämeni! Ihana postaus, tyylikkäitä rakennelmia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista! Minulla tämä kivikkopiha sinne kuuluvine kasveineen sopii hyvin. Toinen, mökkipiha, teettää kukkapenkkeineen niin paljon enemmän töitä.

   Poista
 9. Todella kaunis pergola, joka sopii hyvin pihan tyyliin! Hienot nuo metalliset lintukoristeet. Minäkin olen innostunut mehitähdistä ja heinistä, joita olen viime päivinä istutellut lisää. Mukavaa kesäkuun viimeistä viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen kovasti tykästynyt tähän pergolarakennelmaan.

   Poista
 10. Onpa kaunista, sellaista tyylikkään hillittyä. Tuollaiseen ympäristöön ei saisikaan laittaa liikaa tavaraa, meritähdet ja heinät sopivat hyvin. Mukavia kesäpäiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos sinäkin tykkäät! Tämä on tällainen vähän erilainen piha, mutta sellaisenaan erittäin mieluinen mökkipihan rinnalla.

   Poista
 11. Todella kaunis pergola ja hienosti laiterttu muutenkin:)

  VastaaPoista
 12. Voi miten ihana pergola! Meillä meni pihasuunnitelmat jäihin vähäksi aikaa, kun miehellä on jalka kipsissä, työmies puuttuu ;) Kunhan nyt nurmikon saan lasten avustuksella leikattua ja kukkapenkit hoidettua. Siksi on kiva ihailla toisten pihoja <3 Suunnitella ja haaveillahan voi aina...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näitä suunnitelmaan sopimattomia asioita vaan tapahtuu, ei auta kuin elää niiden kanssa. Voihan odotellessa tehdä lisää suunnitelmia!

   Poista
 13. Sopii tyyliin! Tuulikellot ovat ihanan rauhoittavia. Onnea uusille mehitähdille!

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!