perjantai 14. kesäkuuta 2019

Metsäpuutarhassa kesäkuussa

 
Pikkuisessa metsäpuutarhassa alkaa olla sinne kuuluva hämäryys puiden lehtien kasvun myötä.

Tämä lienee mesimarja? Siirretty muualta.

Viime vuonna istuttamani korpi-imarteet  kasvavat ja leviävät.

Kalliokielo on tyylikäs kukka.

Taponlehti kasvaa täällä. Siirsin sen liian valoisasta paikasta, jossa ei viihtynyt.  Tiesin sen olevan varjon ystävä. Luulin edellisen kasvupaikan olleen sellainen. Ei ollut taponlehden mielestä! Nyt näyttää voivan jo paremmin.

Metsäpuutarhan ja varjopenkin välissä on kivi ja kivellä lyhty. Kun katsoo toiseen suuntaan ...

... siellä ne varjopenkin tuoksumatarat kukkivat!

Tervetuloa uudet lukijat!

20 kommenttia:

 1. Aivan ihanalta näyttää metsäpuutarhassasi! Tuo tuoksumatara on tosi kaunis ja rehevä.
  Mukavia hetkiä puutarhassasi ja hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Kauniilta näyttää! Ihana tuoksumastahan kukkapilvi. Tuo yksi voi olla mesimarja tai sitten lillukka, en erota niitä lehdistä. Kukkivat yksilöt erottaa helposti: mesimarjalla on vaaleanpunaiset kukat, lillukalla valkeat ja aivan eri näköisetkin. Marjoista ne erottaa myös helposti. Hyviä kummatkin. Mukavaa alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla on tuolla metsäpuutarhassa myös lillukoita. Ne eivät kasva näin 'kasassa'. Mutta tiedä häntä.

   Poista
 3. Sanoisin myös että on lillukka minulla on mesimarjaa yksi lavakauluksellinen saa nähdä viihtyvätkö, piti siirtää ne sinne ainakin väliaikaisesti. Kalliokieloa on myös mutta ei hyvässä paikassa sen mielestä kun niin huonosti viihtyy. Täytyy tuumailla. Taponlehti on kauniin kiiltävälehtinen perenna.

  VastaaPoista
 4. Näistä kuvista aistii hienon metsäpuutarhan tunnelman.
  Minulla taponlehti viihtyy myös aurinkoisissa paikoissa. Enemmän se näyttää kärsivän talvesta, mutta elpyy pian kevään edetessä. Tykkään siitä kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä jos aistii! Taponlehtihän säilyy vihreänä myös talvella, vaikkakin hieman riutuneena. Nopeasti ne elpyivät minullakin.

   Poista
 5. Mukavan tunnelman aistii metsäpuutarhassa. Kuletin mesimarjoo tuolta kotipuolestani tänne, kun tiälläpäin en sitä oo nähny.

  VastaaPoista
 6. Minullakin taponlehti kukoistaa varjossa, lehdissä on upea tummanvihreä sävy. Ja viihtyy rutikuivassakin kunhan on varjo. Kalliokielo on kaunis, meillä kasvaa sitä tontilla tien laidassa mutta haluaisin puutarhaankin kunhan sopiva paikka löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään siitä. Se ilmeisesti leviää aika paljon. Meillä on niille tilaa, joten levitköön vaan.

   Poista
 7. Onpa tunnelmallista, tunnelma välittyy lukijalle asti. Kalliokielo on todella kaunis. Minulla on puutarhassa kieloa. Kaunis se on, mutta leviää hurjaa vauhtia. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on mökillä kieloa ja leviää aivan liikaakin. Olen monesta paikasta sitä häätänyt, mutta juuria on vaikka kuinka. Mukavaa viikonloppua sinne myös!

   Poista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!