perjantai 22. marraskuuta 2019

Toiset kuusi kuvaa kesästä

Vastasin viime viikolla haasteeseen Kuusi kuvaa kesästä. Mainitsin postauksessa, että poimin muitakin kuvia, jotka eivät postaukseen mahtuneet. Tässäpä lisää kesäkuvia!

Yläkuva mökkirannasta. Pari vuotta sitten sinne ilmestyi yksi keltainen kurjenmiekka (?) Nyt niitä on tullut lisää. Ovat ihan kivoja ja saavat siellä kasvaa ja levitä. Tilaa on!

Kuohuviinilasit odottavat terassilla vieraita ja pöytä on katettu.

Alkukesästä oli joskus näin kylmä, että katolta tuleva vesi jäätyi oksiin, jossa jo pienet lehdet.

Pari poikuetta näitä koskeloita kävi rannassa useinkin. Toisessa poikueessa oli emolla näin paljon hoidettavia. Toisella emolla vain kolme kappaletta. Koskeloiden vierailua rannassa jään aina seuraamaan. Ne pärskyttelevät mukavasti pitkin järven pintaa.

Vaaleanpunainen harjaneilikka ilmestyi jostain nurmikolle. Irrotin sen sieltä ja vein kukkapenkkiin, jossa se alkoikin kasvaa leviten.


Marmorimehitähtiä istutin mökkipihan uuteen kivikkoon. Vein näitä myös kotipihan uuteen mehitähtinurkkaukseen, jossa ne lähtivätkin heti kasvamaan.

28 kommenttia:

 1. Kiva, että julkaisit nämäkin kuvat! Keltainen kurjenmiekka on rantavedessä kaunis, minullakin se on yhdestä taimesta levinnyt mukavaksi ryhmäksi lahdenpohjukkaan. Näyttäisi siltä, että olisi mukava tulla teille vierailulle, kun on kutsuva ruokapöytä odottamassa. Tuo kuva koskeloperheestä on aivan hellyttävä; äiti on jotenkin niin tomeran ja lapsilleen omistautuvan näköinen. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onhan näin pimeänä vuodenaikana kiva katsella vähän kesäisempiä kuvia. Minulle kurjenmiekkojen ilmestyminen oli yllätys. Mistä lienee tullut! Minä rakastan koskeloita. Onneksi niitä on aina joka kesä rannassa. Hyvää viikonloppua sinne myös!

   Poista
 2. Kesän tunnelmia. Tuollaisia kurjenmiekkoja oli isoäitini mökkirannassa aikoinaan ja minusta ne olivat niin hienoja. Ovatkohan vielä siellä jäljellä?
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostakin kurjenmiekat ilmestyivät. En tiedä,mistä? Mukavat myös sinulle!

   Poista
 3. Oi, tuo kesäinen järvenpinta on niin houkutteleva ja kaunis!
  Aivan ihania kuvia ja tunnelmia nämäkin. Ei sitä kesää ihan muutamaan kuvaan saa mahtumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävä ihan järveä ja uimista! Kun kuvia tähän haasteeseen etsin, niin jäi harmittamaan kun en saanut kaikkia mukaan. No, nyt se on korjattu!

   Poista
 4. Seesteisyys on näissä kauniissa kuvissa käsin kosketeltava.

  VastaaPoista
 5. Uuuh, kuinka kutsuvalta näyttää mökkirannas. Ihana koskelokuva! Yks pikkuune o päässy vapaamatkustajaksi äiteensä selekähänki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan mökkirantaan jo ikävä. Koskelonpojille on tyypillistä tuo emon selässä matkustelu.

   Poista
 6. Valtava määrä poikasia tuolla koskelo-äidillä. Kyllä siinä vahdittavaa riittää! Mökkiranta näyttää ihanalta. Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan emolla vahdittavaa. Varsinkin, kun mennä viipottavat pitkin järven pintää kuka minnekin! Mukavaa myös sinulle!

   Poista
 7. Tuo järvenrantakuva keltakurjenmiekkoineen on kesäkuva parhaimmillaan! Siitä kuvastuu vielä kesän valo ja lämpökin. Kaikki kesän elementit.
  Koskelo kuvassa minusta taas on ihanaa katsella, kuinka pieni poikanen istuu emonsa selässä vapaamatkustajana ja kaikki muut poikaset ovat vielä emossaan ja toisissaan ihan kiinni ja likellä. Hellyttävä kuva kertakaikkiaan.
  Hienoja kesämuistoja!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pidän siitä kuvasta erityisen paljon! Koskelot poikineen ovat tosiaan erittäin suloisia!

   Poista
 8. Mukavia kuvia ja mukavaa on vieraiden tulla näin ihanan järvenrannalla olevaan mökkiin vieraisille. Pitää katsoa myös aiemmat kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vieraita käykin mökillä enemmän kuin kotona!Juu, katso vaan edellisetkin!

   Poista
 9. Voi, mitä kesämuistoja! Koskeloäiti lapsineen on alkukesän parhautta! Minullakin kasvaa mökkirannassa keltainen kurjenmiekka, mutta eipä ole vielä koskaan kukkinut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koskelot lemppareitani. Minulle kurjenmiekat tulivat pyytämättä ja yllätyksenä kuin muinaiselle pääministerille faxit!

   Poista
 10. Mukavia kuvia ja noita koskeloita meilläkinpäin on. Ovat vissiin runsastuneet järvillä ja silkkiuikut myös! Kyllä keltakurjenmiekka on kaunis ja mukava kasvi rannassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koskeloita meilläkin joka kesä rannassa ja nyt siis myös kurjenmiekkoja.

   Poista
 11. Tunnelmallisia kesäkuvia jokainen. Kesää ei mitenkään saa mahtumaan kuuteen kuvaan, eikä kahteentoistakaan. Kivasti näissä sinun kuvissasi on monenlaista kesään kuuluvaa tunnelmaa, myös alkukesän yllätyksellinen kylmyys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei saa mahtumaan 6een, eikä 12stakaan! Alkukesästä tuli luntakin yhtäkkiä kesken kaiken.

   Poista
 12. Kauniit kesän tunnelmat näissä kuvissa! Koskelopoikue on todella hellyttävä. Keltakurjenmiekka on upea luonnonkasvi. Hienoa, että se löysi tiensä mökkirantaasi ja vielä kukkiikin siellä. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmat ovat mieluisia:koskelot ja kurjenmiekat! Hyvää viikonvaihdetta sinne myös!

   Poista
 13. Keltakurjenmiekkaa on minullakin mökillä. Se oli siellä jo ennen minua ;)

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!