perjantai 27. joulukuuta 2019

Meidän/Minun jouluni-haaste

 Sain Lappalainen Etelässä-blogin Nilalta haasteen Minun joulustani. Vastaan siihen nyt. Varoitus: tämä on erilainen joulupostaus!Joulu on vietetty. En ole kovin innoissani joulusta. Sen on pilannut järjettömiin mittasuhteisiin kohonnut jouluhössötys. Kaupat alkavat mainostaa tuotteitaan jo syyskuussa. Joulu sitä ja joulu tätä! Siihen on kyllästynyt ennen kuin ehtii edes alkaa! Se tavaroiden haaliminen joululahjoiksi! Ymmärrän, että lapsille halutaan ostaa kohtuumääriä leluja ym. Ja senkin ymmärrän, että aikuisille ostetaan jotain tarpeellista, mistä tiedetään lahjan saajan ilahtuvan. Mutta se muovikrääsän haaliminen tai kertakäyttövaatteiden ostaminen! Näistä suurin osa päätyy pian roskapöntöön. Mielestäni ei hyvä juttu ollenkaan.

Vältän mahdollisuuksien mukaan kauppoihin menemistä joulun alla. Ihan pakolliset käynnit vain. Meillä ei joululahjoja osteta. Paitsi koiralle pari herkkua pakettiin käärittynä. Sitten positiivisempiin asioihin:

Tuli on minulle tärkeä elementti. Tuli tuikuissa tai takassa tuo hyvän tunnelman jouluun ja ihan tavallisiin arki-iltoihin.

Teen meillä ihan perinteisiä jouluruokia mm. graavilohta, lasimestarin silliä, kinkkua, imellettyä perunalaatikkoa, jälkiruoaksi jotain makeaa. Täytekakun teen kahvin kanssa nautittavaksi. En ole mitenkään perinneruokien ystävä, mutta näin jouluna teen niitäkin.

Varsinaisia joulukoristeita laitan melko vähän. Kynttilöitä on tavallista enemmän. Jo tapaninpäivän iltana kerään kaikki vähänkään jouluun viittaavan pois!

Valo talvipimeydessä on hyvä tunnelman luoja myös. Valaisimet ovat meille tärkeitä ja jonkun verran panostettu niihin. Näitä Secto-valaisimien valoja ei kyllästy katsomaan!


Jouluna paloi valot myös tässä joitakin vuosia sitten hankitussa valaisemessa. Sen valo on niin kaunis!


Pihan puut varustetaan ennen joulua valosarjoin. Tässä etupihalla keittiön ikkunan edessä on riippahernepensas valoineen.

Kiitos ja anteeksi!

Haastan Kristiina K: tähän

Säännöt:
Kun olet ottanut haasteen vastaan käy kirjoittamassa se Lappalainen etelässä blogin   "  Meidän , minun jouluni  haaste "kommentti kenttään     niin löydän juuri teidän , sinun  joulusi ja samalla pääset kurkkaamaan myös meidän jouluumme. Haasta niinmonta blogiystävääsi mukaan kun haluat tähän todella jouluiseen haasteeseen. 

18 kommenttia:

 1. Olet jo varmaan kerännyt joulutavarat varastoon. Minäkin jo hiukan mietin samaa, mutta olkoon nyt vielä kyntteliköt, tähti ja kuusi paikoillaan muutaman päivän.
  Ihanat nuo lamppusi. Tykkään erityisesti tuosta Aallon valkoisesta kahteen suuntaan valaisevasta lampusta.
  Nyt olen hiukan kahden vaiheilla osallistunko haasteeseen, kun hiukan tuntuu että joulu tursuaa jo ulos joka paikasta. Mutta kiitos kuitenkin haasteesta.
  Mukavaa viikonloppua sinulle. Minä nautin kun tänään on ihan tavallinen arkipäivä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, illalla keräsin jo osan tavaroista ja nyt aamulla loput. Tee, kuten haluat haasteen kanssa! Näitä joulujuttuja on julkaistu jo aikalailla. Meilläkin pakkasta ja luntakin hiukan, kun Sulon kanssa aamulenkki tehtiin. Hyvä niin!

   Poista
 2. Olet viettänyt kauniin ja tunnelmallisen joulun. Sinulla on paljon kaunista ympärilläsi mistä nauttia. Kiitos kun sain osallistua siihen ja vastasit haasteeseen, tämä oli minun ensimmäinen haasteeni ja mukavaa kun kiinnostuit siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihan mielelläni osallistuin, vaikka suhtautumiseni jouluun on erilainen kuin monen muun.

   Poista
 3. On hyvä, että jokainen saa viettää juuri omannäköisen joulun! Meillä mennään joululahjoista kaiken aikaa vähäisempään suuntaan, lapsille jotain, muille ei (paitsi 91 vuotiaalle anopille, jolle paketit ovat hyvin tärkeitä). Vaatteiden suhteen kannatan kestävää kehitystä, uusia ei tule juurikaan hankittua, ellei ole aivan välttämätöntä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri, kuten sanoit! Minä vietän tällaisen joulun. Hyvä, että suhtaudut turhaan kulutukseen viisaasti!

   Poista
 4. Valo - valaisimet, kynttilät, takkatuli ja ulkovalaistut pensaat ovat sitä joulun hehkua, joka on pimeän kauden lohdutusta. Teillä on kauniit valaisimet tuomaan tunnelmallista hehkua! Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valaisimilla on suuri merkitys näin talviaikaan. Meille ne ovat erityisen tärkeitä, että ovat juuri sellaisia kuin haluamme.

   Poista
 5. Joulunviettotapoja on erilaisia, ei sitä tarvitse pyydellä anteeksi. Kukin viettäköön joulua niin kuin tahtoo. Tavarapaljous ja muovikrääsä ei ole minunkaan mieleeni, eikä joka paikassa tarvitsisi sitä kaupallista joulua alkaa jo lokakuussa toitottamaan. Meillä oli toiveena, etteivät sukulaisetkaan ostaisi lapsille pakettitolkulla lahjoja, mutta appivanhemmat eivät uskoneet. Pitää varmaan ensi vuonna pyytää jotain todella kallista, ettei tulisi kuin yksi lahja :D Toki lapset saivat myös paljon kaikkea tarpeellista, kuten vaatteita. Muilta sukulaisilta tuli vain yksi paketti lasta kohti ja nekin sellaisia, mistä olimme itse vihjanneet, esim. lahjakortit HopLopiin. Aikuisten kesken ei juuri lahjoja vaihdettu. Mukavaa loppuvuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on erilaisia. Ymmärrän, että lahjat ovat lapsille tärkeitä, mutta rajansa kaikella. Kai?

   Poista
 6. Olin monta vuotta kaupassa töissä ja siellä kyllästyi niin jouluun, kun viikkotolkulla kuuli joululauluja aamusta iltaan. En minäkään tykkää siitä ruuhkasta ja hössötyksestä. Ostan kyllä muutamia lahjoja läheisille, mutta ostan niitä pitkin vuotta kun vastaan tulee sopivia.
  Enää ei ole lapsiakaan jotka odottavat lahjoja, teineille ei osaa enää mitään ostaakaan. Lahjakortit tai raha on parasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauppojen joululauluähky on aika hirveätä! Ja se ruuhka. Mieluummin pysyn pois.

   Poista
 7. En minäkään pidä joulun kaupallisuudesta vaikka muuten joulusta pidänkin. Kuusi pitää olla ja vähän koristeita kuten jouluseimi. Jouluyönä käyn kirkossa ja tänä vuonna kuuntelin paljon hartaampia joululauluja. lapset saavat joululahjat ja tänä vuonna myös mies, ostin uuden kahvinkeittimen jolle oli tarve. Kausivalot pihalla on kivoja, niihin pitäisi panostaa enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli järkevällä pohjalla on joulun viettosi! Valosarjat pihoilla ovat kivoja, kun tuolla pimeydessä kävelee koiran kanssa.

   Poista
 8. Minä olen aina ollut jouluihminen ja se juontaa juurensa varmaan jo ihan lapsuudesta saakka. Joulu on minulle kuitenkin ihan muuta kuin kaupallisuus ja lahjat. Parhainta on yhdessä vietetty aikaa perheen ja lastenlasten kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, jos joulussa on sinulla parasta aika perheen kanssa eikä kaupallisuus!

   Poista
 9. Minäkään en pidä joulun kaupallisuudesta. Tärkeintä on silloin perheen yhteinen aika. Oikein hyvää vuotta 2020!

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!