perjantai 24. heinäkuuta 2020

Vettä!


Vesi on ollut minulle aina tärkeä elementti. Eikä pelkästään sen takia, että rakastan uimista! Asuttiin yli 40 vuotta pääkaupunkiseudulla meren läheisyydessä. Purjehdittiin ahkerasti 20 vuotta!

Kesämökkimme on järven rannalla. En väsy katselemasta järvimaisemaa mökin ikkunasta. Ja kuinkahan monta kertaa olenkaan pulahtanut laiturin päästä uimaan!Nykyinen asuinpaikkamme Hämeessä sijaitsee myös vesistöjä ympäröivässä paikassa. Järven rantaan on lyhyt matka ja maisemat kauniita.

Kodin kivikkopihaan piti saada myös vesielementti. Joka kerran kun pihaan menen puuhailemaan kaksi asiaa ihan ehdotonta: suikulähteen solina ja bambuisen tuulikellon kumahtelu!

Suikulähteemme on pihan tyyliin sopiva eli karun kaunis. Kaikki eivät tuollaista hyväksyisi, tiedän sen. Mutta meidän pihassa se onkin!

Veden ääni on ihana suihkulähteessä tai aikanaan purjehtiessa, kun vesi kohisi veneen keulassa.

Tätä kirjoittaessa sataa vettä. Vesi on tärkeä luonnon hyvinvoinnille, vaikka haittaakin meidän ihmisten elämää. Mutta sadepäivä silloin tällöin ei haittaa, kunhan ei viikkotolkulla lotise!

Mökillä meillä on lähde, josta otamme juomaveden. Lähdevettä parempaa vettä ei olekaan!

22 kommenttia:

 1. Jaan ajatukset ja tuntemukset kanssasi! Lapsuudesta saakka on kesällä oltu vesillä - veneilty, kalastettu ja uitu. Näin on edelleen. Järvimaisemaa voisi katsoa vaikka kuinka kauan.
  Tuo teidän puutarhan vesielementti on hieno!
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Vesi on tärkeää. Luin juuri Maja Lunden kirjoittaman kirjan Sininen, joka kuvaa tulevaisuuden vesipulaa. Vettä voi tuijotella tuntitolkulla.

  VastaaPoista
 3. Vesi on elämisen ehto. Suomessa olemme tottuneet yltäkylläisyyteen puhtaan veden suhteen, mutta monta järveä on päässyt rehevöitymään ihmisen toimien seurauksena. Juuri nyt sataa ja sehän tarkoittaa, ettei tarvitse kastella puutarhassa 😊
  Täydellisesti pihanne tyyliin sopiva suihkulähde.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomen puhdas vesi on ylellistä tosiaankin. Ihmisen toiminta niin typerää, että kohta koko ihmiskunta saa siitä kärsiä! Minunkin mielestä sopii karuun pihaan karu suihkulähde!

   Poista
 4. Vesi on elinehto. Hienosti karuun pihaan sopiva vesiaihe, eipä ne krumeluuriset suihkulähteet käy kuin harvaan pihaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krumeluuri ei ole makuuni missään, ei kotona eikä pihassa.

   Poista
 5. Vesi on varmasti tärkeä elementti lähes kaikille meistä. Onneksi meillä Suomessa riittää vielä puhdasta vettä kaikille. Rakastan merta sen läheisyydessä syntyneenä, mutta järvet ja joet ovat myös mielestäni hyvin kauniita.
  Vesiaiheesi on täydellisesti pihaasi istuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On onni asua Suomessa tässäkin mielessä! Kiitos mielipiteestäsi!

   Poista
 6. Hieno vesiaihe, tykkään. Minäkin nautin suuresti sekä järven katselemisesta että kaikesta siitä ilosta, mitä järvestä saa.

  VastaaPoista
 7. Suihkulähteenne on just eikä melkein! Olispa meidänkin mahdollista laittaa tuollainen laituri mökille, mutta mitkään laiturirakennelmat eivät siellä kestä, ei vaikka olisi betonista. Jos ei syysmyrskyt, niin viimeistään jäät rikkovat kaikenlaiset laiturintapaiset :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos Kristiina! Mekin otetaan tuo talveksi pois juuri mainitsemistasi syistä vaikkei meren rannalla ollakaan.

   Poista
 8. Tykkään kattella vettä, mutta jotenki maakrapuna raisteloo, jos/ku pitää mennä veren päälle. Muutenhan vesi on tärkiää ja pelekkä ääniki jo rauhoottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletkin sitten oikea maakrapu! Hyvä, että mainitsit äänen!

   Poista
 9. Vesiaiheesi on ihana pidän siitä todella paljon. Minäkin olen asunut aina veden lähellä vaikkei omaa rantaa olekkaan. Veneen mekin omistimme varmaan kolmekymmentä vuotta mutta sitten veneily jäi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vai olet entinen veneilijä sinäkin! Meillä nykyään enää soutuvene!

   Poista
 10. Luonteikas on tuo suihkulähteenne, juuri teidän pihan tyyliin sopiva! Minäkin koen aina suurta nautintoa veden, etenkin meren äärellä. Johtuneeko se siitä, että vietin lapsuuteni meren rannalla. Nykyisin nautin jo solisevasta sateestakin, mutta sitäkin voi tulla liikaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että moni on pitänyt oudosta suihkulähteestäni! Solisevaa sadetta on nyt saatu kuunnella jonkun verran!

   Poista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!